Przepisy na Twoją kanapkę - R jak RAJSKA
miniatura przepisu

R jak RAJSKA

Łatwe
15 min.
2 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Kusząca propozycja na jesienne śniadanie

Delikatnie wędzony ser i plasterki jabłuszka polane miodem chili. Rozkosz dla podniebienia!

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Miód podgrzewamy w małym rondelku ze szczyptą płatków chili.

Krok 2

Jabłko kroimy na pół, następnie wykrawamy gniazda nasienne i kroimy w cienkie plasterki. Plastry Rolady Ustrzyckiej kroimy na pół, aby miały podobną wielkość do jabłek.

Krok 3

Chleb podsmażamy na maśle z obu stron.

Krok 4

Na chlebie naprzemiennie układamy plastry Rolady Ustrzyckiej i jabłek.

Krok 5

Całość polewamy miodem-chilli i dekorujemy świeżym tymiankiem.

Dobra rada:

Gdy masz ochotę poprawić sobie nastrój czymś pysznym, słodko-słonym z odrobiną pikanterii, sięgnij po tę kanapkę.

Podobne przepisy

B jak BRUSCHETTA
Q jak QUESADILLA
N jak NAPOLI
G jak GRISSINI
N jak NACHOS
D jak DELIKATESOWA
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
P jak PARYSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
B jak BAJGLANDO
W jak WYJECHANA
S jak SŁONECZNA
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!