Przepisy na Twoją kanapkę - N jak NACHOS
miniatura przepisu

N jak NACHOS

Łatwe
15 min.
2 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Nachos z sosem serowym

Sos serowy na bazie sera Złoty Mazur od Mlekpol to tylko 2 składniki i kilka minut pracy

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Śmietankę zagotuj, odstaw z palnika i dodaj pokrojony w niedużą kostkę ser. Mieszaj intensywnie widelcem. Jeśli jest taka potrzeba sos podgrzej na małym ogniu przez krótką chwilę, żeby uzyskać odpowiednią konsystencję. Możesz też dolać odrobinę śmietanki.

Krok 2

Awokado rozgnieć z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, sokiem z cytryny i odrobiną soli.

Krok 3

Pomidorki pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę pokrój w drobną kostkę.

Krok 4

Solone Nachosy umieść na paterze. Obsyp pomidorkami, cebulą i jalapeno. Oblej obficie sosem serowym. Całość podawaj z wcześniej przygotowanym awokado.

Dobra rada:

Złoty Mazur od Mlekpolu ma wyrazisty smak i charakterystyczny ciemnożółty kolor. Idealnie pasuje do dań kuchni meksykańskiej – nie tylko mazurskiej.

Podobne przepisy

B jak BRUSCHETTA
Q jak QUESADILLA
N jak NAPOLI
G jak GRISSINI
D jak DELIKATESOWA
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
R jak RAJSKA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
P jak PARYSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
B jak BAJGLANDO
W jak WYJECHANA
S jak SŁONECZNA
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!