Przepisy na Twoją kanapkę - N jak NAPOLI
miniatura przepisu

N jak NAPOLI

Łatwe
15 min.
2 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Włoskie panini z podwójnym salami

Zapiekana kanapka po włosku z podwójnym salami – serem Salami od Mlekpolu i kiełbasą z Neapolu

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciabattę przekrawam na pół, równolegle do deski. Robię sos: pastę pomidorową mieszam z czosnkiem, bazylią, szczyptą soli i pieprzu.

Krok 2

Każdą z połówek smaruję sosem, układam 3 plasterki sera, salami, pomidory suszone, pokrojone oliwki oraz rukolę.

Krok 3

Przykrywam drugą połówką bułki i zapiekam w opiekaczu.

Dobra rada:

Jeśli nie masz zamykanego opiekacza, możesz zrobić tę kanapkę także w zwykłym piekarniku – ustaw opcję grill. Rukolę dodaj na końcu do już gotowej gorącej kanapki.

Podobne przepisy

D jak DYNIOWE MAC & CHEESE
B jak BEZCZELNY TOST
S jak SCHABOWA
L jak LETNIA
W jak WIEJSKA
P jak PIECZONA
B jak BRUSCHETTA
Q jak QUESADILLA
G jak GRISSINI
N jak NACHOS
D jak DELIKATESOWA
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
R jak RAJSKA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
P jak PARYSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!