Przepisy na Twoją kanapkę - G jak GRISSINI
miniatura przepisu

G jak GRISSINI

Łatwe
15 min.
2 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Paluchy z ciasta do pizzy

Paluchy pizzowe, czyli szybka przekąska z kilku składników z dużą ilością ciągnącego się sera

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Ciasto na pizzę rozłóż i posmaruj koncentratem pomidorowym wymieszanym z czosnkiem, solą i pieprzem.

Krok 2

Posyp bazylią i oregano, dużą ilością sera żółtego Gouda od Mlekpolu i złóż na pół.

Krok 3

Pokrój ciasto w paski.

Krok 4

Każdy pasek zawiń wokół osi. Paluchy układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika na około 10-12 minut i piecz w temperaturze 200 stopni.

Dobra rada:

Ser Gouda od Mlekpolu jest dostępny także w opakowaniu 150 g w kostce. To idealne rozwiązanie do dań na gorąco, do których musisz zetrzeć ser.

Podobne przepisy

B jak BRUSCHETTA
Q jak QUESADILLA
N jak NAPOLI
N jak NACHOS
D jak DELIKATESOWA
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
R jak RAJSKA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
P jak PARYSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
B jak BAJGLANDO
W jak WYJECHANA
S jak SŁONECZNA
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!