Przepisy na Twoją kanapkę - P jak PARYSKA
miniatura przepisu

P jak PARYSKA

Łatwe
15 min.
1 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Drugie śniadanie jak w Paryżu

Puszysty croissant wypełniony po brzegi mnóstwem zielonych dodatków, boczkiem i naszą klasyczną goudą

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kroimy rogalik na połowę i dolną część smarujemy pastą z awokado.

Krok 2

Na paście z awokado układamy listki młodego szpinaku.

Krok 3

Na patelni podsmażamy na złoto dwa plasterki surowego wędzonego boczku.

Krok 4

Dodajemy plasterki zrumienionego boczku do naszej kanapki.

Krok 5

Przykrywamy dokładnie plastrami sera Gouda od Mlekpolu.

Krok 6

Dodajemy dwa grube plastry pomidora, a wierzchnią część rogalika smarujemy delikatnie majonezem.

Krok 7

Składamy rogalika i gotowe!

Dobra rada:

Zamiast majonezu możesz spróbować dodać łyżeczkę francuskiej musztardy lub połączyć musztardę z majonezem, aby uzyskać pyszny dressing.

Podobne przepisy

B jak BRUSCHETTA
Q jak QUESADILLA
N jak NAPOLI
G jak GRISSINI
N jak NACHOS
D jak DELIKATESOWA
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
R jak RAJSKA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
B jak BAJGLANDO
W jak WYJECHANA
S jak SŁONECZNA
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!