Przepisy na Twoją kanapkę - Q jak QUESADILLA
miniatura przepisu

Q jak QUESADILLA

Łatwe
15 min.
2 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Domowa quesadilla po meksykańsku

Meksykańska quesadilla z domowym chilli i dużą ilością sera Edam od Mlekpolu.

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę smażymy na rozgrzanej patelni.

Krok 2

Po chwili dodajemy mięso mielone i przyprawy.

Krok 3

Paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa razem z kukurydzą i czerwoną fasolą. Wszystko razem mieszamy i dodajemy koncentrat pomidorowy. Doprawiamy do smaku.

Krok 4

Na placek tortilli wykładamy farsz i posypujemy tartym serem. Przykrywamy drugim plackiem, mocno dociskamy.

Krok 5

Smażymy na patelni grillowej z obu stron aż ser całkowicie się rozpuści.

Krok 6

Kroimy na trójkąty ostrym nożem. Do podania możemy posypać świeżą kolendrą.

Dobra rada:

Ser Edam od Mlekpolu można kupić także w opakowaniu w kostce – to idealna forma żółtego sera, jeśli chcesz go zetrzeć na tarce i użyć do dań na gorąco.

Podobne przepisy

B jak BRUSCHETTA
N jak NAPOLI
G jak GRISSINI
N jak NACHOS
D jak DELIKATESOWA
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
R jak RAJSKA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
P jak PARYSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
B jak BAJGLANDO
W jak WYJECHANA
S jak SŁONECZNA
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!