Przepisy na Twoją kanapkę - D jak DELIKATESOWA
miniatura przepisu

D jak DELIKATESOWA

Łatwe
15 min.
2 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Tradycjnie polska zapiekanka

Klasyczna zapiekanka na bagietce z pieczarkami, wiejską kiełbasą i naszym Królewskim z Kolna

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę, a kiełbasę w pół plasterki.

Krok 2

Wrzuć cebulę i kiełbasę na rozgrzaną suchą patelnię, smaż, aż zacznie puszczać tłuszcz, a cebula się zeszkli. Pieczarki zetrzyj na grubej tarce, a plasterki sera pokrój w kostkę.

Krok 3

Bagietki przekrój wzdłuż na pół, wydrąż z nich miąższ, nałóż starte pieczarki, kiełbasę z cebulą i ser. Posyp solą i pieprzem.

Krok 3

Zapiekanki ułóż na blaszce z piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Zapiekaj przez 15 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 4

Przed podaniem posyp natką pietruszki.

Dobra rada:

Taką klasyczną zapiekankę kojarzą chyba wszyscy. Eksperymentuj z dodatkami i gatunkami serów, aż uzyskasz smak idealny!

Podobne przepisy

B jak BRUSCHETTA
Q jak QUESADILLA
N jak NAPOLI
G jak GRISSINI
N jak NACHOS
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
R jak RAJSKA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
P jak PARYSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
B jak BAJGLANDO
W jak WYJECHANA
S jak SŁONECZNA
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!