Przepisy na Twoją kanapkę - P jak PIECZONA
miniatura przepisu

P jak PIECZONA

Łatwe
15 min.
2 os.
kategoria przepisu
  • Składniki:
główne zdjęcie przepisu

Pieczona, podpiekana, podsmażana i z pesto

Podpiekana bagietka z pesto z pieczonej papryki, piersi z kurczaka i oczywiście nasza Gouda

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Paprykę i czosnek pieczemy w 180 stopniach przez około 30-40 minut. Upieczoną paprykę oraz czosnek wrzucamy do blendera, dodajemy oliwę, twardy ser typu parmezan, sok z cytryny, sól, pieprz i blendujemy na gładką masę.

Krok 2

Pierś z kurczaka przyprawiamy i smażymy na oliwie z obu stron.

Krok 3

Bagietkę przekrawamy na pół, polewamy oliwą i podpiekamy na patelni. Smarujemy bagietkę paprykowym pesto.

Krok 4

Nakładamy rukolę i pierś z kurczaka…

Krok 5

…a na koniec hojną porcję ulubionej Goudy od Mlekpolu i plastry pomidora. I gotowe!

Dobra rada:

Wypróbuj jeśli potrzebujesz porządnej porcji białka, wapnia i innych ważnych składników w jednej pysznej kanapce.

Podobne przepisy

D jak DYNIOWE MAC & CHEESE
B jak BEZCZELNY TOST
S jak SCHABOWA
L jak LETNIA
W jak WIEJSKA
B jak BRUSCHETTA
Q jak QUESADILLA
N jak NAPOLI
G jak GRISSINI
N jak NACHOS
D jak DELIKATESOWA
M jak MORNAY
P jak POLSKA
S jak SALSA
P jak PANINO
C jak CUKINIOWA
J jak JESIENNA
R jak RAJSKA
G jak GOŚCINNA
S jak SLIMFIT
B jak BURRITO
H jak HAWAJSKA
P jak PARYSKA
R jak RYŻOWA
K jak KRÓLEWSKA
K jak KOREAŃSKA
W jak WŁOSKA
A jak ARGENTYŃSKA
M jak MAZURSKA
P jak PARTY
R jak RUSTYKALNA
W jak WIOSENNA
F jak FITNESS
Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!