hero-kanapki

Przepisy na Twoją kanapkę

Kanapka z żółtym serem nie musi być nudna i ciągle taka sama. Znajdziesz  tutaj wiele ciekawych i pełnych smaku przepisów, które odmienią Twoją kanapkę. Zainspiruj się, wybierz literę z Alfabetu Dobrego Smaku i odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera.

Odmień swoją kanapkę

Najnowszy przepis

L jak LETNIA

  • Składniki:
  • 150 g sera Gouda od Mlekpolu
  • 1 awokado
  • kawałek młodej kapusty
  • ulubione kiełki
  • Pesto:
  • pół pęczka musztardowca, lub czosnku niedźwiedziego
  • pół pęczka bazylii
  • garść pistacji
  • kawałek twardego, dojrzewającego sera
  • oliwa
  • sok i zest z połowy cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
  • Dressing:
  • łyżeczka musztardy miodowej
  • łyżeczka miodu
  • sok z połowy cytryny
  • szczypta soli i pieprzu
Łatwe
15 min.
2 os.

Dobra rada:

Koniecznie dodaj do swojej listy zakupów zielone szparagi i wypróbuj tę pożywną kanapkę pełną smaków i różnorodnych tekstur.
slope

WEŹ UDZIAŁ W ANKIECIE NA SERIO

Cała Polska próbuje serów żółtych Mlekpol.

A Ty, jak lubisz jeść nasze sery? Oddaj swój głos w ankiecie i zobacz ogólnopolskie wyniki badania

Wybierz swój ulubiony gatunek sera

001
002
003
004
005

Jak lubisz jeść żółty ser?

sandwich
road
hot
slope

TAK LUBIMY JEŚĆ ŻÓŁTY SER

Krolewski z Kolna
Gouda
Edam
Złoty Mazur
Salami
hot
Na ciepło
sandwitch
Na kanapkę
take away
Na drogę

ZASMAKUJ

NATURY DOBREGO SERA

Chcemy, żeby nasza strona z przepisami stała się inspiracją dla każdego, kto ma ochotę na pyszną, zdrową i pożywną kanapkę – z żółtym serem i nie tylko. Niezależnie od tego, czy jesteś doświadczonym kucharzem domowym, czy dopiero zaczynasz, znajdziesz tutaj mnóstwo pomysłów i wskazówek, jak przyrządzić nowe i kreatywne kanapki, pełne różnorodnych smaków, ciekawych składników i oryginalnych dodatków. Dzięki jasnym i łatwym do wykonania instrukcjom, apetycznym zdjęciom oraz pomocnym wskazówkom nasza strona z przepisami jest cennym narzędziem dla każdego, kto kocha dobre jedzenie i chce zadbać o jakość, smak i różnorodność na swoim talerzu. Zainspiruj się, próbuj, eksperymentuj – odkrywaj na nowo naturę dobrego żółtego sera!